Tvärnö i sommarskrud

En av dessa ljuvliga vårdagar i slutet av mars.   Helt plötsligt blir det nästan "sommarvarmt" i alla fall på dagen. Elda och vädra ut vinterlukten i huset är härligt men ännu härligare är att efter dagens jobb få grilla korv och sitta och se solen gå ner bakom stora eken.

Barnbarn är precis så där fantastiskt roligt som alla hade sagt "det är livets efterrätt".
Vi som har lyckan att få elva barnbarn.
Vi har under tio år fått uppleva och lära känna tio små underverk.
En liten Theodor tänker jag ofta på. Han föddes alldeles för tidigt, så han fick somna in lungt och stilla. Jag tror han finns någonstans och är med oss. Tittar på när alla hans kusiner leker och stojar.

På bilden ser ni en liten kille och det är inte vilken kille som helst, utan det är Emil, 4 år och vår minsting.  Han är bara för underbar, alltid glad......Yngst av alla barnbarnen idag men stor redan innan man vet ordet av.....

Vårt äldsta barnbarn Elias är 11 år och här mumsar vi pannkaka på Wasa Museét.

Hundar och barn har något gemensamt, de liksom förstår varandra. När vår fina Elliot tittar på tv och har vår busigaste Maja i knät, ser de ganska rofyllda ut, tycker jag.

Två fina kusiner som tycker om varandra väldigt mycket. Melina  7 år och Sophia 5 år.

Vår fina Noah som är 4 år,  hjälper mamma  att skära grönsaker. Vår fina Noah som är 4 år, hjälper mamma att skära grönsaker.
Vår stora fina kille, Leo som är 6 år. Vår stora fina kille, Leo som är 6 år.
Vår ljuvliga Julia, 12 är är vackrare än någonsin. Julia fick en cancerdiagnos för ca 1 år sedan. Julia blev tyvärr snabbt sämre och i början av mars-15 fick hon lugnt somna in. Nu får hon leka och busa med sina hundkompisar ovan regnbågen och högt över molnen. Vi vet att hon har det bra men vi saknar henne så oerhört mycket.....
Det här är vår nya familjemedlem, Nelly 4 veckor. En riktigt söt trollunge. I mitten av april flyttar hon hem till oss och vi längtar.
Lilla Nelly 2 månader gammal.
Lilla Nelly 2 månader gammal.

Om OSS

Vi som har Lavendela och som bor här på Tvärnö, heter Britt och Stig.
Det här är vårt trivsamma fritidshus som vi har följt från att det var en skogstomt till att det numer är ett mysigt hus med gräsmatta och äppelträd och massor med blommor. Till vardags bor vi i ett radhus i Älta, sydost om Stockholm och där har vi även vårt lager.
Vi har fyra vuxna trevliga barn och  elva barnbarn  som är helt underbara, så klart.                                                       
Det var jag Britt, som blev helt besatt av och  fortfarande är galen i vackra gamla textilier. Men det ska vara med den rätta linnekvalitén och linneglansen och helst med underbara monogram i rött.
                                         

Samlingen blev bara större och större. Snart hade vi ett helt rum fullt med vackra textilier som förvarades i det så kallade: Linnerummet.
Vi insåg att man kan inte behålla allt som vi har, så vi fick idén att börja sälja på "nätet" för 15 år sedan ,så vi fortsätter med det, för det går inte att sluta...........
Jag njuter varje gång jag går ner till  linnerummet....         Ja, nästan i alla fall!!!
Glömde nästan bort att i vår familj finns två fina hundar, Maja 10 år och vår nya lilla familjemedlem, Nelly, 6 år.  De är  av rasen Cavalier King Charles Spaniel och jag tror det är den snällaste
hundrasen som finns.

Tilde och Julia myser i trappan på landet.

Härligt doftande lavendelblommor har vi också på landet. Lavendel är anspråklösa och nöjer sig ganska bra med att inte pysslas om med gödsel o.s.v  Passar bra i vår trädgård både hemma i Älta och på landet. Men likväl doftar de så underbart och våra bin älskar dem och pollinerar samtidigt våra äppelträd. Tänk, vad naturen "räknat" ut det bra......

Simon,7.5 år och han koncentrerar sig på att måla påskägg. Simon,7.5 år och han koncentrerar sig på att måla påskägg.
Vår fina Melina som är 8 år och älskar att pyssla.
Fina Sophia i sin nya princessklänning hon fyller sex år i sommar. Fina Sophia i sin nya princessklänning hon fyller sex år i sommar.
Solnedgång från vårt fönster på Tvärnö. Solnedgång från vårt fönster på Tvärnö.
Finns det en ljuvligare blomma?  Pioner i olika färger....De här är tagen i mitten på juni. Finns det en ljuvligare blomma? Pioner i olika färger....De här är tagen i mitten på juni.
Vår fina Maja som är fyra år 1 maj-15 och snart blir hon storasyster. Vår fina Maja som är fyra år 1 maj-15 och snart blir hon storasyster.
Melvin gör ordning sitt mellanmål, en av de där underbara sista "sommardagarna" i slutet av oktober förra året. Melvin gör ordning sitt mellanmål, en av de där underbara sista "sommardagarna" i slutet av oktober förra året.
Maja 5.5 år och Nelly 10 månader. De är fina kompisar och Nelly är stor tjej nu.
Maja 5.5 år och Nelly 10 månader. De är fina kompisar och Nelly är stor tjej nu.