ekologisk odling

Vi köper våra härliga produkter direkt från Frankrike. Ekologiska ljuvligt doftande ekologiska Tvålar, Fläcktvål och Tvättnötter.
Vi satsar bara på EKOLOGISKA PRODUKTER!

Vad betyder då ekologisk odling?

Jo, man odlar utan att använda handelsgödsel
och olika bekämpningsmedel mot oönskade insekter, svampar och ogräs. I stället vill man så effektivt som möjligt utnyttja naturens egna mekanismer för näringstillförsel och bekämpning. Det finns massor med information på internet i detta ämne.
Klicka på länkarna som kommer du direkt till vår:
Ekologisk Lavendel   Här
Ekologiska tvättprodukter
Ekologiska tvålar

Hälsningar Britt och Stig på Lavendela

Ett mycket vackert antikt handvävt linnelakan med ett mästerligt vitbroderi. Lakanet är vävt i en mycket fin, tunn linnetråd som gör lakanet extra svalt och skönt att sova på. Ni vet väl att linne har de allra bästa egenskaper man kan begära av ett tyg. Svalt på sommaren, varmt på vintern och linnet blir bara vackrare och vackrare med åren. Det du ska tänka på är hur du tvättar dem.
Se under Linnevård!    

Ett böljande lavendelfält i Provence!

Ett ekologiskt tänkande innebär ju också att återanvända våra saker istället för att slänga. De flesta av våra textilier är antika som vi kan njuta av länge än. Textilierna är oftas i så mycket bättre kvalité än vad vi kan köpa idag.

Ett lakan med ett vackert monogram och en välbroderad servett, dessa delar av textilien är fortfarande hela och njutbara och inte kan du slänga dem? Det blev två handsydda lavendelpåsar. Jag lägger alltid lavendeln i en organzapåse. Då är det lätt att byta till ny lavendel... ganska praktiskt. Här