Vi har som målsättning att kunna erbjuda våra kunder en speciell service. Vi vet att många kunder har önskemål om någon speciellt vacker spets, som passar till t.ex. en dopklänning. Vi har ett mycket sort sortiment av vackra antika, äldre olika slags spetsar.

Vi kallar vår extra specialité för Lavendelas Spetskompetens. Vi tycker att den handknypplade spetsen är, om den är skickligt gjord, ibland den vackraste som finns. Om man tänker på vilket arbete som ligger bakom dessa spetsar blir man mer än hänförd.

Klicka HÄR så hittar du alla våra spetsar!!

Ett fantastiskt hantverk som en "riktig mästarinna!" broderat och på 1850-talet.
Duk eller näsduk spelar ingen roll men den kan inte vara använd. Det finns några fläckar som jag inte vågar ge mig på.
Duken är 45 cm x 45 cm och kantad med en ljuvligt vacker tyllspets.
Sedan kommer den vackraste broderi jag sett på länge....små blommor runt kanterna.
 I hörnen finns ett monogram " D" och ljuvliga vackra slingrande blommor och blad.
Som sagt duken är från ca, 1840-60 och kommer från ett hem där vi köpt fler otroligt vackra textilier. Och den är så välbevarad inget slitage eller dyligt. Fantastiskt skick!
Vi lägger ut den på vår hemsida
i början

 

Handknypplade spetsar är så ljuvligt vackra, här är spetsarna upprullade på en antik bobinrulle.
Ett mycket vackert hantverk!

Du kan ändra denna exempeltext. En ljuvligt vacker antik löskrage från 1800-talet. Vackraste tyllspetsen är handbroderad.

En riktigt gammal handknypplad spets från em privat samling.

En fin lite större handsydd lavendelpåse. Påsen är sydd av en vackert broderad linneduk som fått flra hål. Det sliter ju i hjärtat att slänga ett vackert hantverk. Men det här är ett sätt att ta till vara vackra textilier och få njuta av dem ett tag till. Här hittar du doftande lavendelpåsar.